Реконструкція підпірної стіни по вул. Героїв Рятувальників у м. Харків - Молодичук, Олександр Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В кваліфікаційній роботі наведено аналіз даних, що були отримані за результатами обстеження стіни: існуючої технічної документації по споруді; даних по обстеженню ділянок стіни; обмірних робіт; даних інструментальної зйомки стіни та насипів; даних по визначенню механічних характеристик бетону, цегляної кладки та фундаментних блоків стіни. Виконані розрахунки внутрішніх зусиль, що виникають в елементах стіни, та дають можливість спрогназувати строк подальшої експлуатації споруди.
Keywords: підпірна стіна; реконструкція; монолітна плита; внутрішні зусилля; навантаження