Комплекс зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування автомобільних кузовів. Частина 2 : Дослідження прямокутного інструменту з розрізами для зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування - Федорченко, Вадим Григорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета роботи – визначення електромагнітних характеристик прямокутної індукторної системи з розрізами, методами теорії електромагнітного поля і технічної електродинаміки, що призначена для зовнішнього рихтування кузовних панелей автомобілів. Об'єкт роботи – процес зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування. Предмет роботи – прямокутна індукторна система з розрізами, як інструмент магнітно-імпульсного рихтування. Виконано дослідження електромагнітних процесів в прямокутному інструменті з розрізами для зовнішнього магнітно-імпульсного рихтування. Проведено модельні експериментальні дослідження одновиткової індукторної системи з розрізами, як інструмента в комплексі безконтактного магнітно-імпульсного рихтування. Результати роботи доцільно використовувати при проектуванні сучасних магнітно-імпульсних комплексів для ремонту автотранспортної техніки.
Keywords: рихтування кузовних панелей; магнітне поле; густина струму; електромагнітні процеси; індукторна система; зовнішнє рихтування