Використання програмних засобів як метод підвищення ефективності використання виробничого персоналу підприємства - Прокопенко, Микола Вікторович; Прокопенко, Николай Викторович; Prokopenko, Nikolay (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2018)
Мета. Вивчення та розробка шляхів удосконалення методичних підходів управління персоналом на базі статистико – математичних методів та лінійного програмування. Методика дослідження. Використано лінійне програмування або лінійна оптимізація (LP, англ. Linear Programming) — метод досягнення найліпшого виходу (такого як найбільший прибуток або найменша вартість) у математичній моделі чиї вимоги представлені через лінійні відношення. Лінійне програмування є особливим випадком математичного програмування (математичної оптимізації). Даний метод було використано з метою вирішення задачі на призначення в рамках лінійного програмування з метою підвищення ефективності виробництва шляхом оптимального розподілу робітників. Результати. Обґрунтовано можливість використання пакету задач лінійного програмування сумісно з пакетом Microsoft Excel з метою вирішення практичних задач розподілу персоналу промислового підприємства. Наукова новизна. Наукова новизна отриманих результатів полягає у вирішенні ряду теоретичних та практичних проблем визначення ціни, а саме: а) удосконалено: - виявлені основні засади підвищення ефективності використання персоналу промислового підприємства. б) уперше запропоновано: - методика розподілу персоналу за видами робіт за допомогою математичної моделі лінійного програмування реалізованої засобами Microsoft Excel. в) одержало подальший розвиток - застосування завдань Лінійного програмування для вирішення практичних завдань. Практична значущість. Запропоновані для впровадження результати дослідження можуть бути використані в усіх виробничих сферах та галузях національної економіки. Ефект від впровадження це скорочення часу на виробництво товарів та послуг (підвищення ефективності), а також економія фонду заробітної платні.
Использование программных средств как метод повышения эффективности использования производственного персонала предприятия
Use of programmatic facilities as method of increase of efficiency of the use of manufacturing staff of enterprise
Keywords: персонал; кадри; ефективність виробництва; лінійне програмування; Microsoft Excel; кадры; эффективность производства; линейное программирование; personnel; shots; efficiency of production; linear programming; 331.108.26; 10.30977/PPB.2226-8820.2018.21.0.174