Аналіз та дослідження схемних рішень побудови електричних транспортних засобів - Перков, Микита Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: підвищення екологічності та ефективності транспортних засобів за рахунок проведення дослідження схемних рішень побудови електричних транспортних засобів. Об’єкт роботи: процес розробки гібридної акумуляторно-суперконденсаторної системи зберігання енергії для електромобілів. Предмет дослідження: схемні рішення побудови електричних транспортних засобів. Дипломна робота присвячена дослідженню та розробки схемних рішень побудови електричних транспортних засобів. Проведений аналіз схемних рішень побудови електричних транспортних засобів, обґрунтована актуальність та задачі дослідження. Проведено дослідження схемних рішень побудови електричних транспортних засобів таких як: електромобілі, електричні транспортні засоби на паливних елементах, гібридні електричні транспортні засоби з зовнішнім зарядом. Проведений розрахунок часу, який потрібен для заряду акумуляторних батарей електромобіля Tesla Model S Plaid від різних рівнів заряду. Проведено досконале дослідження DC/DC та AC/DC перетворювачів напруги, що використовуються для заряду акумуляторних батарей електричних транспортних засобів. Розглянути питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: акумуляторна батарея; гібридний транспортний засіб з зовнішнім зарядом; електричний транспортний засіб на паливних елементах; електричний двигун; електромобіль; система заряду; перетворювач напруги