Інтелектуальна стратегія управління енергоспоживанням гібридного автомобіля - Неделчев, Ігор Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Метою дослідження є підвищення ефективності використання гібридних транспортних засобів за рахунок інтелектуального управління витратою енергоносіїв у різних умовах експлуатації. Об'єктом дослідження є процес визначення витрат енергоносіїв гібридними транспортними засобами в експлуатаційних умовах. Предметом дослідження є метод визначення витрат енергоносіїв гібридними транспортними засобами на підставі концепції нейромережевого управління. Методи дослідження: вирішення поставленої задачі забезпечується використанням системного підходу та раціонального поєднання теоретичних і експериментальних досліджень. В роботі виконано аналіз стану та перспективи розвитку гібридних силових установок транспортних засобів і наведено теоретичне обґрунтування витрати енергоносіїв гібридними автомобілями в залежності від умов експлуатації.
Keywords: ГІБРИДНА СИЛОВА УСТАНОВКА; ПАЛИВО; ЕНЕРГОВИТРАТИ; ЕНЕРГОНОСІЇ; АВТОМОБІЛЬ; МЕТОД; УМОВИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ.