Модель системи керування роботом на основі навчання з підкріпленням - Варенко, Андрій Юрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт роботи – процес навчання системи керування автономного мобільного робота. Предмет роботи – інтелектуальна система керування автономним мобільним роботом. Мета роботи – розробка моделі інтелектуальної системи керування автономним мобільним роботом на основі навчання з підкріпленням. На підставі аналізу літератури зроблено висновок щодо перспективності інтелектуальних методів керування мобільними роботами, а саме методи машинного навчання. Серед методів навчання роботів доцільно використовувати навчання з підкріпленням, так як воно ураховує зміни в оточуючому середовищі. Виконане навчання системи керування автономного мобільного робота, що дозволило роботу знаходити вихід з незнайомого лабіринту. Всі розрахунки виконано за допомогою таблиць Google.
Keywords: мобільний робот; навігація; машинне навчання; навчання з підпкріпленням