Інформаційна технологія вагового обліку надорожньо-будівельному підприємстві - Мірошніченко, Денис Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
У першому розділі проведено аналіз сучасних підходів до організації вагового обліку на дорожньо-будівельних підприємствах та розглянуто існуючі автоматизовані системи. У другому розділі розроблено архітектуру інформаційної технології автоматизованого вагового обліку, що базується на використанні IoT-компонентів, зокрема тензометричних датчиків з HX711 та мікроконтролера ESP8266, а також визначено програмні рішення для обробки й зберігання даних. У третьому розділі описано процес впровадження системи, представлено програмну реалізацію і наведено результати випробувань, що підтверджують ефективність запропонованої інформаційної технології.
Keywords: ваговий облік; автоматизація; IoT; дорожньо-будівельне підприємство; тензометричний датчик; ESP8266; інформаційна технологія