Спосіб оцінки демпфуючої здатності амортизаторів в підвісці автомобіля - Дитятьєв, Олександр Васильович; Волков, Володимир Петрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Об'єкт: Спосіб оцінки демпфуючої здатності амортизаторів в підвісці автомобіля. Галузь використання: Автомобільний транспорт, технічні засоби технічного обслуговування і ремонту. Технічне завдання: отримати портативний спосіб оцінки демпфуючої здатності амортизаторів, зіставний по точності і достовірності діагнозу із стаціонарним варіантом, що забезпечує зниження вартості оцінки і можливості використання прогресивної технології оцінки з урахуванням силової взаємодії в сполученні шини з опорною поверхнею в польових умовах, малих підприємствах і гаражах. Технічний результат: полягає в поєднанні портативності і високої точності. Даний технічний результат, отриманий завдяки непрямому вимірюванню сил взаємодії в сполученні шини з опорною поверхнею, досягається за рахунок того, що сканування тестовим сигналом проводять за допомогою вибігу автомобіля з неврівноваженою масою, заздалегідь встановленою на колесо з тестованим амортизатором, вертикальне навантаження на колесо визначають кутом нахилу поперечного чи подовжнього важеля підвіски або моста за допомогою попередньо встановленого інклінометра. Технічним результатом є також розширення асортименту портативних способів оцінки демпфуючої здатності амортизатоів в підвісці автомобіля.
Keywords: амортизатор; підвіска автомобіля; автомобільний транспорт; технічні засоби технічного обслуговування; ремонт