Переробка промислових відходів як нові можливості для досягнення сталого розвитку - Лимаренко, Артем Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Теоретична значимість роботи полягає у розвитку наукових підходів до оцінки впливу промислових відходів на навколишнє середовище та суспільство. Отримані результати сприятимуть вдосконаленню існуючих методів аналізу, а також створенню базових принципів для подальших досліджень у сфері утилізації та переробки промислових відходів. Практична значимість роботи полягає у можливості впровадження розроблених рекомендацій на промислових підприємствах для зниження рівня забруднення довкілля та економії природних ресурсів. Запропоновані підходи можуть бути використані для вдосконалення системи управління відходами, а також для реалізації державних програм з екологічного розвитку та сталого господарювання.
Keywords: промислові відходи; утилізація; сталий розвиток; альтернативний ресурс