Підвищення ефективності доставки хлібобулочних виробів в міжміському сполученні ТОВ Комерційно-виробнича фірма « Рома» - Циганок, Вадим Віталійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
По критеріям максимізації продуктивності та мінімізації собівартості призначено модель автомобіля для роботи на маршрутах Iveco Daily 60C, вантажністю 3,5 т. Продуктивність автомобіля для максимальної відстані перевезень 440 км склала 0,36 т/год., а собівартість – 3878,4 грн/т. Так як перевезення відбуваються то центрів дистрибуції, то використовуємо маятникові маршрути зі зворотнім порожнім пробігом, чого потребує технологія перевезення. Запропоновано використати контейнери для доставки хлібобулочних виробів, з габаритними розмірами 800х800х1200 мм., та ціною 3500 грн, для підвищення схоронності вантажу від впливу зовнішніх факторів, через це час навантаження–розвантаження зменшився на 0,39 год, а час оберту авто на маршруті 0,4 год. Визначене значення економічного ефекту 519942,5 грн/рік, а ефективність запропонованих заходів щодо поліпшення технології доставки складе 7,8 %. Рекомендації по впровадженню: отримані результати досліджень можуть застосовуватись для процесів доставки хлібобулочних виробів в міжміському сполученні.
Keywords: хлібобулочні вироби; перевезення; рухомий склад; контейнери; ефект; витрати