Використання продуктів піролізу шин для виробництва альтернативного дизельного палива - Куля, Анастасія Вікторівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
У роботі наведена характеристика сучасних технологій утилізації зношених шин методом піролізу. Проаналізовані технологічні особливості процесів, які значно покращують властивості піролізної рідини. Методом гравіметричного аналізу визначено вміст води у піролізній рідині. Проведено порівняльний аналіз властивостей піролізної рідини та традиційних рідинних палив – пічного та дизельного палива. Показано, що властивості продуктів піролізу автопокришок, одержані на різних установках відрізняються один від одного, але будь-який з них не може бути без додаткової обробки застосований замість традиційних палив. Проведена розгонка пі-ролізної рідини на фракції та показана схожість фракційного складу піро-лізної зі складом пічного і дизельного палив. Запропонований склад альтернативного дизельного палива на основі суміші піролізної рідини та традиційного дизельного палива. Воно рекомендується у якості палива для сільськогосподарської техніки.
Keywords: емісія; діоксид сірки; котлоагрегати; оксиди азоту; циклони