Динамічні навантаження, які виникають у головній балці мостового крана - Фідровська, Наталія Миколаївна; Чернишенко, Олександр Вячеславович; Перевозник, Ігор Анатолійович; Нестеренко, Вікторія Володимирівна; Fidrovska, Nataliia Mykolaivna; Chernyshenko, Oleksandr Viacheslavovych; Perevoznyk, Ihor Anatoliiovych; Nesterenko, Viktoriia; Фидровская, Наталья Николаевна; Чернышенко, Александр Вячеславович; Превозник, Игорь Анатолиевич; Нестеренко, Виктория Владимировна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Досліджено коливальні процеси, які виникають в головній балці мостового крана під час пересування вздовж мосту вантажного візка. Були здійснені розрахунки, враховуючи жорсткість перерізу та інтенсивність розподілення маси головної балки.
The dynamic loads, which arise in main beam of bridge crane
Динамические нагурзки, возникающие в главной балке мостового крана
Keywords: балка; рейка; колесо; прогін; частота коливання; міст; кран; візок; жорсткість; beam; rail; wheel; bend; frequent of vibration; bridge; crane; cart; hard; прогиб; рельс; частота колебаний; мост; тележка; жесткость; 621.874; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.188