Струминний відцентровий насос - Воропай, Олексій Валерійович; Тімченко, Євген Ігорович; Роговий, Андрій Сергійович; Авершин, Андрій Геннадійович; Біловол, Олександр Васильович; Поваляєв, Сергій Іванович; Шарапата, Андрій Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Струминний відцентровий насос містить вихрову камеру, тангенціальний канал живлення, осьовий і тангенціальний канали виходу, осьовий канал живлення у верхній кришці вихрової камери. В тангенціальному каналі виходу встановлено пластинку.