Впровадження бенчмаркінгу в діяльність АТП - Мєзєнцева, Єва В’ячеславівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
В дипломній роботі удосконалені теоретичні положення впровадження бенчмаркінгу в діяльність АТП. Запропоновано визначення поняття «бенчмаркінг». Отримало подальший розвиток подання процесу проведення бенчмаркінгу на АТП з використанням методології функціонального моделювання IDEF0. Удосконалено методичні засади проведення бенчмаркінгу в АТП, які, на відміну від існуючих, базуються на оцінці конкурентів за елементами комплексу маркетингу «7Р», адаптованих до специфіки діяльності підприємств автомобільного транспорту. Запропоновано стратегії діяльності підприємства за кожним елементом комплексу маркетингу «7Р» та відповідні рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності АТП.
Keywords: бенчмаркінг; комплекс маркетингу; конкурентні переваги; конкурентний бенчмаркінг; процесний підхід; стратегія