Обробка результатів лазерного 3D сканування в програмному забезпеченні Trimble Business Center - Болотченко, Ігор Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єкт дослідження – перехідний коридор з головного корпусу до корпусу дорожньо-будівельного факультету Харківського національного автомобільно-дорожнього університету (ХНАДУ). Предмет дослідження – технологія обробки результатів сканування перехідного коридору за допомогою лазерного 3D сканера Trimble TX6 у програмному застосунку Trimble Business Center. Мета роботи – створення 3D моделі перехідного коридору з головного корпусу до корпусу дорожньо-будівельного факультету ХНАДУ. Метод дослідження – аналітичне узагальнення та систематизація наукової та технічної інформації з літературних та інших джерел. В результаті кваліфікаційної роботи було виконано: огляд загальної інформації про лазерні технології в геодезії та лазерне сканування; опис території, на якій виконувалися роботи; опис технології роботи наземного лазерного сканування; опис технічних характеристик лазерного 3D сканера Trimble TX6 та програмного забезпечення Trimble Business Center; знімання об’єкту дипломного проєктування; обробку даних знімання у програмному забезпеченні Trimble Business Center.
Keywords: лазерне сканування; цифрова модель об’єкту; лазерний 3D сканер