Управління розвитком людського капіталу підприємства в умовах цифровізації - Портна, Каріна Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Основні завдання дослідження полягають у вивченні теоретичних основ оцінки та розвитку людського капіталу підприємства в умовах цифровізації; аналізі кадрового потенціалу та ключових організаційно-економічних показників ПрАТ «Інтеркондиціонер»; дослідженні методичних підходів до оцінки людського капіталу підприємства, та виявленні ключових показників для його оцінки; розробці методики оцінки та розвитку людського капіталу підприємства. Методи дослідження – контент-аналіз наукової літератури; критичнотеоретичний аналіз; порівняльний аналіз, метод коефіцієнтів; метод абсолютних, відносних і середніх величин, описова статистика, кореляційний аналіз. Практична значущість дослідження полягає в можливості використання розробленого методичного інструментарію для оцінки людського капіталу підприємств, що сприяє обґрунтуванню інвестиційної стратегії його розвитку в умовах цифровізації та доцільності інвестування.
Keywords: людський капітал; розвиток персоналу; цифровізація; цифрова трансформація; компетенції персоналу; цифрові компетенції