Удосконалення організації дорожнього руху транспортної мережі у центральній частині міста Миргорода Полтавської області - Слюсарев, Максим Владиславович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Метою даної дипломної роботи є аналіз стану аварійності, організації і керування дорожнім рухом мережі міста Миргорода Полтавської області. Було визначено, що у мережі міста Миргорода Полтавської області два нерегулюваних перехрестя вулиці Гоголя – вул. Незалежності та перехрестя вулиць вулиці Гоголя – вул. Грекова з великою аварійністю. Побудовано схему існуючої організації дорожнього руху на перехрестях і картограму інтенсивностей руху транспортних та пішохідних потоків. Також було з прогнозовано інтенсивність руху транспортних засобів, з урахуванням перспективного її зростання на 10 років та порівняно її з пропускною спроможністю смуг руху. Використовуючи принципи пофазного роз’їзду було проведено аналіз існуючої схеми пофазного роз'їзду транспортних засобів з зображенням на ній траєкторії дозволених маневрів і ряди руху. Також було проаналізовано конфліктні точки на перехрестях та встановлено, що при даній cxeмi локального управління дані перехрестя є дуже небезпечними. На основі цих розрахунків було запропоновано удосконалення організації дорожнього руху на пepexpecтях перехрестя вулиці Гоголя – вул. Незалежності та перехрестя вулиць вулиці Гоголя – вул. Грекова.
Keywords: організація дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; вулично-дорожня мережа; ефективність дорожнього руху