Поршневий тепловий двигун з індукційним підігрівом повітря у циліндрах - Гнатов, Андрій Вікторович; Аргун, Щасяна Валіковна; Воронков, Олександр Іванович; Гнатова, Ганна Андріївна; Нікітченко, Ігор Миколайович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Поршневий тепловий двигун з індукційним підігрівом повітря у циліндрах, в одному із циліндрів якого здійснюють впуск повітря з навколишнього середовища, його стиск і подачу стиснутого повітря через впускний клапан та з'єднуючий канал до зовнішньої камери, що з'єднана каналами та впускними клапанами з робочими циліндрами. Максимальний тиск продуктів згоряння палива в зовнішній камері підтримують на рівні 3-5 МПа, а максимальну температуру стиснутого повітря не більше 1500 К, за рахунок кількості палива, що впорскується в зовнішню камеру, та тривалості відкриття впускних клапанів робочих циліндрів, наприклад клапанів з електромагнітним приводом, які відкривають за 5-10 градусів оберту колінчатого вала до верхньої мертвої точки поршнів робочих циліндрів, а закривають залежно від режиму роботи двигуна за 5-40 градусів оберту колінчатого вала за верхньою мертвою точкою поршнів робочих циліндрів. Для підігріву стиснутого повітря застосовують індуктивні котушки, які встановлено з зовнішнього боку компресорного і робочих циліндрів.
Keywords: поршневий тепловий двигун; тепловий двигун; двигуни; машинобудування; тепловий двигун з індукційним підігрівом