Модернізація підходів до розвитку персоналу підприємства - Баркова, Ольга Григорівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єктом дослідження є персонал підприємства. Предметом дослідження є методи, підходи та інструменти управління персоналом, що впливають на ефективність роботи, продуктивність та розвиток співробітників підприємства. Метою роботи є аналіз концептуальних основ управління персоналом на підприємстві. У процесі дослідження застосовувалися методи систематизації, узагальнення, а також логічного осмислення й оцінки. Трудові ресурси – це ключовий компонент виробничого потенціалу підприємства, оскільки саме вони забезпечують взаємодію між засобами та предметами праці, сприяючи створенню продукції та доданої вартості в суспільстві. Таким чином, раціональне та ефективне управління персоналом є основою для підвищення загальної продуктивності підприємства. Проведене дослідження управління персоналом на підприємстві ТОВ ЕЦ «ІНЖЕНЕРНІ СПОРУДИ» дозволило виявити як основні сильні сторони кадрової системи, так і проблеми, що стримують її ефективність. Запропоновані напрями покращення управління персоналом в дипломній роботі дозволять ТОВ ЕЦ «ІНЖЕНЕРНІ СПОРУДИ» більш ефективно реалізовувати кадрову політику, підвищуючи продуктивність та мотивацію працівників. За результатами дослідження опубліковано 1 наукову статтю в Збірнику студентських наукових праць «Економічні перспективи», м. Харків, ХНАДУ, 2024 р.; 1 тезу доповіді.
Keywords: персонал; підприємство; управління персоналом; якість праці; стимулювання