Підвищення ефективності автомобільних перевезень канцелярії зі складу «AKVAREL» у м. Дніпро - Забасна, Сніжана Андріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі на підставі обраного і обґрунтованого критерію ефективності (собівартість перевезень) побудовано математичну модель процесу перевезення канцелярії у м. Дніпро, запропоновано математичну постановку задачі маршрутизації перевезень канцелярії, при якої собівартість перевезення буде мінімальною. Проектування розвізних маршрутів перевезення модифікованим методом на 4,8 % ефективніше за той, який на даний час використовується. Можливе зменшення собівартості складе 129,37 грн/т. Рекомендації по впровадженню: результати дослідження можуть бути використані підприємствами, що займаються автомобільними перевезеннями у міському сполученні. Область застосування: автомобільний транспорт.
Keywords: обсяг завезення; проектування маршрутів; розвізні маршрути; собівартість