Оцінка ефективності функціонування логістичної системи ТОВ «Полекс» - Медвецька, Дар'я Петрівна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об’єкт – процес функціонування логістичної системи ТОВ «Полекс». Мета роботи – підвищення ефективності функціонування логістичної системи ТОВ «Полекс». Метод дослідження – натурно-аналітичний. На основі аналізу літературних джерел визначені основні параметри які вливають на ефективність системи управління запасами ТОВ «Полекс». Визначена математична модель за допомогою якою можливо визначати оптимальну партію замовлення продукції з урахуванням тимчасової вартості коштів. Проведено АВС-XYZ-аналіз. За допомогою моделі з урахуванням тимчасової вартості коштів визначено розмір замовлення оптимальних партій для трьох варіантів. Впровадження розробленої методики дозволить отримати економічний ефект 6%. Прогнозні припущення щодо розвитку об’єкта дослідження – використання сформованої економіко-математичної моделі для удосконалення логістичної системи трогових підприємств України.
Keywords: ABC-аналіз; витрати; дефіцит; запаси; оптимальний розмір замовлення; система управління запасами