Вдосконалення методики діагностування технічного стану шин автомобілів - Скорик, Микита Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Об'єкт дослідження – процес впливу експлуатаційних факторів на технічний стан шини. Мета роботи – вдосконалення методики діагностування технічного стану шин автомобілів. Методи дослідження – теоретичний аналіз і порівняння. У роботі розглядалися питання впливу різних чинників на зношування та тривалість служби шин автомобіля. Проаналізовано використання засобів дефектоскопії шин автомобіля з подальшим визначенням їх ефективності, точності та можливостей практичного застосування в умовах технічного обслуговування та ремонту. Обґрунтовано вибір раціональної технології контролю технічного стану шин для підвищення надійності та безпеки транспортного засобу.
Keywords: автомобіль; шина; дефект; діагностування; експлуатаційні фактори; методи контролю; тепловий метод