Вплив технології виготовлення монолітної плити на фізико-механічні характеристики покриття - Більченко, А. В.; Кіслов, О. Г.; Bilchenko, A.; Kislov, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У процесі експлуатації мостові споруди, що експлуатуються у відкритому атмосферному середовищі, піддаються дії екстремальних природно-кліматичних умов, хімічних продуктів та тимчасових і динамічних навантажень, що постійно змінюються. Мостові споруди, що побудовані в 60–80 роки минулого століття, знаходяться в критичній ситуації і вимагають капітального ремонту. Під час прогнозування довговічності мостових споруд необхідно враховувати вплив температурно-вологісних кліматичних факторів та із силових впливів, оскільки в споруді використовуються конструктивні елементи різної довговічності, які необхідно замінити після виходу їх з ладу, але основні її частини необхідно обов’язково посилювати. Найбільш вразливими елементами мостової споруди є верхня частина бетону пролітних будов (плита) і гідроізоляція, тому актуальним на сьогодні є питання посилення плит і заміна гідроізоляції. З цією метою вздовж накладної монолітної плити встановлюють нову гідроізоляцію. Метою цієї роботи є вивчення питання технології облаштування цієї плити й аналіз необхідних матеріалів і технологій під час встановлення гідроізоляційного захисту.
Influence of monolithic plate manufacturing technology on physical and mechanical characteristics of the coating
Keywords: мостові споруди; залізобетонна монолітна плита; гідроізоляція; технологія облаштування; bridge structures; reinforced monolithic slab; waterproofing; technology installation; 624.21.092; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.93.0.67