Модернізація малогабаритного навантажувача. Частина 1. Обладнання для перевезення ємностей для нафтопродуктів - Кібиш, Сергій Васильович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Метою дослідження є впровадження механізації у процес перевантаження тонкостінних металевих бочок з критих вагонів, особливо на державному кордоні, що дає змогу підвищити ефективність роботи, зменшити час простою вагонів при перевантажуванні, знизити витрати на ці операції та покращити умови праці персоналу. Об’єктом розгляду виступає робочий процес автонавантажувача під час виконання завантажувально-розвантажувальних операцій, а предметом – навантажувач «Тойота», призначений для автоматизації роботи з тонкостінними бочками. Пропонується оснастити автонавантажувач новим навісним пристроєм, що сприятиме ефективному перевантаженню бочок з мінімальною участю додаткового персоналу. У роботі також виконано розрахунки на міцність компонентів навісного обладнання, наведено технологію перевантаження бочок, здійснено техніко-економічні обрахунки та розглянуто питання безпеки праці та захисту в надзвичайних ситуаціях.
Keywords: механізація робіт; тонкостінна бочка; автонавантажувач; вантаж; обладнання; економічна ефективність; охорона праці