Складання плану ділянки автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь з км 68+700 по км 73+900 - Савченко, Анна Віталіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета роботи – проведення топографічного знімання та складання плану ділянки автомобільної дороги Н-08 Бориспіль – Дніпро – Запоріжжя – Маріуполь з КМ 68+700 по КМ 73+900 для розробки проекту капітального ремонту. Метод вишукувань –топографічна зйомка ділянки виконана за допомогою електронного тахеометру та GPS приймача. В дипломному проекті проведено польові геодезичні роботи з подальшою камеральною обробкою на ділянці автомобільної дороги, що знаходиться в експлуатації. Розроблено документацію, яка є вихідними даними для розробки проекту капітального ремонту автомобільної дороги державного значення. Складено план автомобільної дороги та всю необхідну супроводжувальну документацію. Польові роботи виконані на сучасному геодезичному обладнанні. Всі обчислення та креслення виконані із застосування комп’ютерної техніки та відповідних профільних програмних комплексів. Проведено детальний огляд видів топографічних планів а також методів та принципів їх побудови.
Keywords: автомобільна дорога; топографічний план; репер; топографічне знімання; камеральна обробка