Визначення параметрів локального регулювання на перехресті міста - Євдокімов, Станіслав Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Мета дослідження: підвищення безпеки проїзду перехрестя. Об’єкт дослідження – розподілення транспортних потоків у часі. Предметом дослідження є параметри локального управління. Методи дослідження: методи управління дорожнього руху у містах, методика визначення параметрів циклу світлофорного регулювання, методика визначення параметрів розташування світлофорів, метод визначення обсягу даних за натурними спостереженнями. У кваліфікаційній роботі проведено аналіз методів управління транспортними потоками на вулично-дорожній мережі міст, досліджено аварійність та інтенсивність руху на об’єкті управління, визначено параметри локального регулювання на перехресті. Рекомендації з впровадження: результати роботи можуть бути застосовані при реконструкції або ремонті ділянки транспортної мережі міста. Область застосування – проектування схем організації дорожнього руху у містах.
Keywords: організація дорожнього руху; безпека дорожнього руху; перехрестя; світлофорне регулювання; ефективність дорожнього руху