ОЦІНКА ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОЦЕСУ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВАНТАЖІВ - Ачкасова, Л. М.; Ачкасова, Л. Н.; Achkasova, L. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2014)
Запропоновано удосконалену методику оцінки ефективності процесу перевезення вантажів за допомогою матричного моделювання. Методика передбачає побудову матриць, що характеризують окремі етапи процесу перевезень: навантаження, переміщення вантажу, розвантаження. Для цього були розглянуті підходи до визначення показників ефективності, за допомогою критеріїв було проведено вибір показників, їх упорядкування та сформовано упорядковані ряди показників, що увійдуть до кожної з матриць. Також обґрунтовано підхід до визначення інтегральної оцінки ефективності проце-су перевезень вантажів на підставі результатів розрахунку матриць.
ОЦЕНКА ЭФФЕКТИВНОСТИ ПРОЦЕССА ПЕРЕВОЗКИ ГРУЗОВ
EVALUATING THE EFFICIENCY OF FREIGHT TRANSPORTATION
Keywords: матричне моделювання; перевезення; показники ефективності процесу перевезень; блочні коефіцієнти; інтегральна оцінка; матричное моделирование; перевозки; показатели эффективности процесса перевозки; блочные коэффициенты; интегральная оценка; matrix modelling; transportation; efficiency indices of transportation process; block coefficients; integral estimate; 330.322.05