Автомобільний двигун потужністю 65 кВт на базі двигуна 4Ч 8,2 / 7,1 - Чулков, Віталій Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі вдосконалено базовий автомобільний двигун 4Ч 8,2/7,1 потужністю 65 кВт. Проведено розрахунок робочого процесу, динамічний розрахунок, розрахунок деталей двигуна на міцність. Розглянуті питання безпеки життєдіяльності при дослідженні та експлуатації двигуна. Виконана оцінка економічної ефективності вдосконалення двигуна. Спеціальна частина роботи присвячена розробці на базі ДВЗ поршневого пневмодвигуна для роботі у складі гібридної силової установки з ДВЗ.
Keywords: двигун; потужність; крутний момент; гібридна силова установка; поршень; шатун; розрахунок робочого процесу