Математичне моделювання та алгоритмізація процесів раціональної організації праці водіїв автобусів на маршруті у процесі планування пасажирських перевезень - Горбачов, П. Ф.; Козачок, Л. М.; Horbachov, P. F.; Kozachok, L. M. (Харьковский национальный автомобильно-дорожный университет, 2018)
У даній статті подано математичну постановку задачі складання розкладів руху транспортних засобів на маршруті та організації праці водіїв, для вирішення якої необхідно область діаграми випуску автобусів у кожну годину доби надати у вигляді сукупності прямокутників, що відповідають певним умовам та відображають режими роботи персоналу і рухомого складу на маршруті під час здійснення пасажирських перевезень населення міста. У ході досліджень створено раціональні алгоритми вирішення поставленої задачі диспетчеризації пасажирських перевезень.
Mathematical modelling and algorythmization of the processes of rational organization of bus driver’s work en route when planning passenger transportation
Keywords: математична модель; побудова алгоритму; транспортна система; календарне планування; організація роботи на маршруті; математическая модель; построение алгоритма; транспортная система; календарное планирование; организация работы на маршруте; mathematical model; construction of the algorithm; transport system; scheduling; organization of work on the route; 656.072: 656.015: 519.12.176