Шляхи підвищення економічних показників діяльності підприємства - Мірошников, Максим Сергійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота: 54 с., 6 рис., 12 табл., 38 джерел. АВТОТРАНСПОРТНЕ ПІДПРИЄМСТВО, КАПІТАЛ, ЛІКВІДНІСТЬ, МЕТОДИ АНАЛІЗУ, ОЦІНКА, ПЛАТОСПРОМОЖНІСТЬ, ШЛЯХИ ПОЛІПШЕННЯ, РЕНТАБЕЛЬНІСТЬ, ЕКОНОМІЧНІ РЕСУРСИ, СТАН, CRM. Об’єктом дослідження виступає процес підвищення економічних показників діяльності підприємства. Мета роботи – формування розробка комплексної системи заходів підвищення показників економічного розвитку автотранспортного підприємства АТ «ХПАС». Метод дослідження – порівняльний економічний аналіз, методи статистичної обробки даних; фундаментальний аналіз фінансового середовища підприємства; вибіркового спостереження; порівняння та групування; статистичні методи; методи та моделі інтегральної оцінки. Інформаційною основою є офіційна інформація Держкомстату України, статистичні дані та фінансова звітність АТ «ХПАС», матеріали мережі Інтернет, власні аналітичні розрахунки.Узагальнені теоретико-методичні аспекти оцінки фінансово-економічного стану підприємства. Систематизовані методи підвищення ефективності діяльності суб’єкта господарювання в сучасних умовах. Сформовано комплексна програми підвищення показників економічного розвитку підприємства на основі розроблених заходів щодо комплексного управління економічним станом автотранспортного підприємства. Розроблені пропозиції та рекомендації, які надано у досліджені, дозволять впровадити систему заходів підвищення показників економічного розвитку підприємства, які можуть використовуватися у діяльності досліджуваного автотранспортного підприємства АТ «ХПАС».
Keywords: автотранспортне підприємство; капітал; ліквідність; методи аналізу; оцінка; платоспроможність; шляхи поліпшення; рентабельність; економічні ресурси; стан; crm