Аналіз систем термостабілізації літій-іонних тягових батарей електромобілів - Сєріков, Г. С.; Сєрікова, І. О.; Serikov, Georgy Sergeevich; Serikova, Irina Alekseevna (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Розглянуто можливі реалізації систем термостабілізації тягових батарей електромобілів. Здійснено аналіз можливостей підвищення ефективності використання літій-іонних акумуляторних батарей завдяки їхньої температурної стабілізації. Доведено вплив температурного фактора на корисну ємність тягових акумуляторних батарей. Запропоновано мікроконтролерну систему температурної стабілізації подвійної дії з функцією таймера, що дозволяє передча-сно визначати режим як охолодження, так і нагрівання акумуляторних батарей.
Analyzing the thermostabilization systems of lithium-ion traction batteries of electric vehicles
Keywords: літій-іонна тягова акумуляторна батарея електромобіля; термостабілізація; мікроконтролерна система; температурний вплив; широтно-імпульсне моделювання; lithium-ion traction battery of the electric car; thermal stabilization; microcontroller system; temperature influence; pulse-width modeling; 629.341; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.94.0.173