Удосконалення методики викладання дисципліни «Сертифікація продукції» в контексті акредитації випробувальних лабораторій - Кравчук, Максим Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Проаналізовано сучасний стан освіти за напрямом «Сертифікація продукції» в технічних вищих навчальних закладах України, а також розглянуто процес акредитації випробувальних лабораторій та роль випробувальних лабораторій у навчанні студентів. Розроблено методичне забезпечення за напрямом, що включає інтерактивні навчальні матеріали та практичні завдання. Як результат, було проведено педагогічний експеримент та підтверджено достовірність розробленої методики. Була надана оцінка впливу нової методики на професійну підготовку студентів. Вперше розроблено підходи до викладання дисципліни «Сертифікація продукції» з інтеграцією сучасних вимог щодо акредитації лабораторій та компетентнісного підходу. Розроблені методики можуть бути використані у вищих навчальних закладах для підготовки фахівців у галузі сертифікації продукції, що сприятиме підвищенню їхньої конкурентоспроможності на ринку праці.
Keywords: акредитація лабораторій; інженерно-педагогічна підготовка; компетентнісний підхід; методика викладання; сертифікація продукції