Проектування пошукової системи за допомогою хмарних обчислень - Анохін, Яніслав Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Магістерська робота присвячена процесу проектування пошукової системи за допомогою хмарних обчислень, зокрема, інформаційно-комунікаційної платформи для задач підвищення конкурентної спроможності дорожніх транспортних підприємств України. Передбачено скорочення часу та коштів на сервісне обслуговування учасників автомобільного трансферу, інформаційна підтримка прийняття рішень учасників дорожнього руху в умовах динамічної зміни дорожніх ситуацій, інформаційний розвиток саме ситуаційне керування дорожнім рухом. Науковий результат полягає у доведенні доцільності розробки програмного забезпечення у вигляді інформаційно-комунікаційної платформи для процесів управління документацією транспортних мереж. Практичний результат передбачає у самостійному отриманні знань та вмінь магістра спеціальності 122 Комп’ютерні науки з технічної підготовки архітектури, функціонування, комунікаційного устаткування та рекомендацій (інструктивного супроводження) з системного адміністрування автомобільної телематики в задачах розподілу комп’ютерного ресурсу. Особливо слід визначити комплексний характер цієї роботи. Виконано складну імплементацію існуючого транспортного порталу ХНАДУ у новий логістичний портал-інформаційний сайт. Область використання отриманих результатів: автомобільні транспортні дорожні організації України.
Keywords: CLOUD COMPUTING; програмне забезпечення як послуга (SAAS); платформа як послуга (PAAS) ТА інфраструктура як послуга (IAAS)