Вибір методу керування верстатом з ЧПУ в умовах невизначеності - Петренко, Юрій Антонович; Леміш, Владислав Михайлович; Petrenko, Yuri; Lemish, Vladislav; Петренко, Юрий Антонович; Лемиш, Владислав Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Здійснено дослідження характеристик верстатів з ЧПУ та методів їхнього керування. Під час аналізу характеристик різноманітних верстатів з ЧПУ різних цінових категорій та методів керування верстатами з ЧПУ визначено мету: розроблення комп’ютерної технології вибору методу керування верстатом з ЧПУ в умовах невизначеності з огляду на такі фактори, як швидкість обертів шпинделя, діаметр свердління та точність верстата.
The technology of choosing CNC machine control method under uncertainty
Компьютерная технология выбора метода управления станком с ЧПУ в условиях неопределенности
Keywords: верстати з ЧПУ; методи керування верстатом з ЧПУ; розроблення комп’ютерної технології вибору методу керування верстатом з ЧПУ; математичний апарат нечіткої логіки; нечіткій логічний висновок; математична модель вибору методу керування верстатом з ЧПУ в умовах невизначеності; CNC machines; CNC machine control methods; developing technology of choosing CNC machine control method; fuzzy math; fuzzy math output; math model of choosing CNC machine control method under uncertainty; станки с ЧПУ; методы управления станком с ЧПУ; разработка компьютерной технологии выбора метода управления станком с ЧПУ; математический аппарат нечеткой логики; нечеткий логический вывод; математическая модель выбора метода управления станком с ЧПУ в условиях неопределенности; 624.132.6; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.1.97