Розробка робочого устаткування екскаватора для демонтажу зруйнованих споруд - Жолтіков, Артем Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У дипломному проект запропонована нова конструкція подовженої стріли і рукояті, яка збільшила максимальний радіус, висоту та глибину роботи екскаватора. Крім того запропонована конструкція захватно-руйнуючого пристрою, що дозволяє виконувати наступні види робіт: розчищання завалів, як на рівні так і нижче за рівень стоянки екскаватора; руйнування бетонних і цегляних стін будівель з подальшим завантаженням частин в транспортний засіб; маніпулювання вантажем. У дипломному проект були розглянуті питання розрахунку масових та геометричних параметрів основних елементів робочого обладнання екскаватора. Визначенні параметри гідроприводу захватно-руйнуючого пристрою, та вибрані його основні елементи. Крім того наведено результати розрахунку напружено-деформованого стану рухомої та нерухомої щелепи захватно-руйнуючого пристрою, за допомогою створеної 3Д моделі.
Keywords: екскаватор; подовжена; рукоять; стріла