Удосконалення процесу діагностування автомобільних двигунів на СТО - Стратілат, Богдан Федорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Мета дослідження – Аналіз існуючих систем впорскування палива, порівняння принцип роботи, порівняння способів діагностування і внесення пропозицій по діагностуванню систем впорскування палива автомобільного двигуна. Об’єкт дослідження – Системи впорскування палива автомобільного двигуна. Предмет дослідження – Характеристики і діагностичні параметри елементів керування бензиновим двигуном. В дипломній роботі розглянуто основні показники надійності. Зроблено аналіз конструкції різних систем впорскування палива, розглянуто декілька методів діагностування. Внесено пропозицію по застосуванню діагностичного комплексу, а також проведений порівняльний економічний розрахунок витрат на паливо в період терміну експлуатації.
Keywords: АВТОМОБІЛЬ; ДВИГУН; СИСТЕМА ВПОРСКУВАННЯ; ПАЛИВОПОВІТРЯНА СУМІШ; ЕКОНОМІЯ ПАЛИВА; ФОРСУНКА; ДІАГНОСТИКА; ГОМОГЕНЕЗАЦІЯ; СТЕХІОМЕТРИЧНЕ СПІВВІДНОШЕННЯ; ДАТЧИК