Дослідження бурової установки на базі автомобіля КРАЗ 260Г - Юдін, Володимир Андрійович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
У роботі розглянуто питання, які пов’язані із визначенням та проектуванням модернізованої конструкції бурової установки. Відмінністю дослідження є те, що в роботі проведено визначення параметрів машини та робочого органу. Використання кiльцевого робочого органу дозволяє зменшити енерговитрати на утворення свердловини, зменшити витрати рiжучого інструменту та розширити діапазон грунтiв, ефективно розроблюваних існуючими бурильними машинами.
Keywords: КРАЗ 260 г; бурова установка; шнек бурової установки; кільцевий робочий орган