Розробка технології виробництва асфальтобетонних сумішей на бітумах з енергозберігаючою добавкою Sasobit на асфальтобетонному заводі - Москалець, Владислав (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
В роботі зроблений аналіз літературних джерел та експериментальних даних досліджень, стосовно використання енергозберігаючих добавок при виробництві асфальтобетонних сумішей. А також в роботі виконані технологічні розрахунки режимів роботи заводу, запропоновано удосконалення окремих ліній, визначена потреба в матеріалах, розрахований склад та визначені властивості асфальтобетонів з добавкою Sasobit, встановлені об’єми складів для матеріалів та витрати ресурсів при приготуванні сумішей. Вирішені питання з контролю якості робіт на заводі, охорони праці, виконані техніко-економічні розрахунки, які доводять доцільність застосування добавки Sasobit при виробництві асфальтобетонних сумішей.
Keywords: бітум; структуруюча добавка Sasobit; адгезія; когезія; в’язкість; температура перемішування; асфальтобетон; фізико-механічні властивості