Транспортний засіб категорії М1. Розробка коробки передач та аналіз перспективних напрямків розвиткуку головного світла фар - Будник, Артем Романович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об'єкт дослідження – транспортний засіб категорії М1. Мета роботи – розробка коробки передач та аналіз сучасних напрямів освітлення дорожнього покриття транспортного засобу категорії М1. Під час виконання кваліфікаційної роботи було здійснено аналіз конструкцій траспортного засобу категорії М1. Провідною частиною було проектування двухвальної коробки зміни передач, перед розрахунками було обрано тип та будову агрегату, на базі обраних автомобілей аналогів. Після обирання конструкції студентом було проведено ряд розрахунків такі як: функціональний, зубчастих зачеплень, деталей на міцність та довговічність. Завершальним етапом було моделювання усіх елементів коробки перемикання передач у програмному забезпечені AutoDesk Inventor 2019. Проведно аналіз сучасних видів головного освітлення зокрема велику увагу приділено матричним фарам, в якому було розглянуто будову, принцип роботи провідних елементів блоку фари, самої системи освітлення в цілому, переваги та недоліки. Результати кваліфікаційної роботи можуть бути використані при проєктуванні коробки передач транспортних засобів категорії М1 або модернізації вже існуючих.
Keywords: транспортний засіб; коробка передач; система головного освітлення; зубчате колесо; кінематична схема; синхронізатор; первинний вал; механізм перемикання