Удосконалення навантажувального робочого обладнання на тракторі Т.К. 1.4т 4 - Калашник, Євген Михайлович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт проектування є навантажувач на базі трактора CASE тягового класу 1,4 т для виконання навантаження і транспортування, виконання землерийних робіт в будівництві і комунальному господарстві. Мета визначити технологічні конструктивні можливі рішення по проектуванню навантажувального обладнання. У дипломному проекті на тему «Удосконалення навантажувального робочого обладнання на тракторі т.к. 1.4т», проаналізовані передумови проектування машини такого типу. Виявлено необхідність розробки такої машини та обладнання. У розрахунковій частині проведений розрахунок основних параметрів навантажувача. Проведений розрахунок гідрообладнання керування робочим обладнанням. Розроблено заходи щодо охорони праці. Розраховано економічний ефект від впровадження розробленого навантажувача на база трактора тягового класу 1,4 тони.
Keywords: навантажувач; трактор; тяговий; клас