Дослідження сучасних систем активної безпеки транспортних засобів - Рубан, Євгеній Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об'єкт дослідження – процес удосконалення системи активної безпеки транспортних засобів. Мета дослідження – підвищення ефективності використання автомобілів за рахунок удосконалення їх електронних систем активної безпеки. Метод дослідження – теорія автоматизованого управління електронних систем і комплексів транспортних засобів, аналітичне дослідження систем безпеки транспортних засобів. Предмет дослідження – електромеханічні системи та комплекси активної безпеки автомобілів. Дипломна робота присвячена актуальній тематиці, що дозволяє підвищити ефективність використання автомобілів за рахунок удосконалення електронних систем, які відповідають за активну безпеку. Проведений аналіз, активної та пасивної безпеки, визначено сучасні та перспективні систем безпеки автомобілів, розглянуті сучасні системи асистентів допомоги водієві проведений порівняльний розрахунок ПІД регутлятора та П регулятора для використання стабільності системи, а також зроблена розробка структурної схеми для сучасних систем активної безпеки та розглянуті питання охорони праці. За результатами дослідження сформульовані висновки.
Keywords: автомобіль; електронні системи; діагностика; електрообладнання; активна безпека; системи безпеки автомобіля