Вибір раціональних параметрів головної балки мостового крану в/п 5 т - Пермяков, Ілля Ігорович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2023)
Об’єкт дослідження – мостовий грейферний кран в/п 5 т. Мета роботи – проектування мостового грейферного крану в/п 5 т. Метод дослідження – аналітично-графічний. В даному дипломному проекті розраховані механізм підйому і механізми пересування візка, визначені основні геометричні розміри металоконструкції, та виконано проектування головної балки, зроблено розрахунок механізму пересування крана. Розроблені заходи з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Виконано техніко-економічне обгрунтування від впровадження заходів щодо підвищення експлуатаційної надійності.
Keywords: кран; механізм; мостовий; металоконструкція