Дослідження сучасної теорії імітаційного моделювання в межах автомобільного транспорту - Чемеріс, Роман Русланович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2022)
Об’єкт дослідження є можливість впровадження агентної системи сервісного обслуговування, яка грунтується на базі сучасної теорії імітаційного моделювання. Мета дослідження є підвищення ефективності технічного обслуговування за рахунок застосування положень сучасної теорії імітаційного моделювання. Методи дослідження. Теоретичну основу дослідження складають фундаментальні положення імітаційного моделювання систм, технології сервісного обслуговування, наукові праці зарубіжних та вітчизняних вчених у сфері дослідження моделювання систем для організації технічного обслуговування. У ході дипломної роботи магістра були розглянуте питання інтенсивного зростання інноваційної активності на міжнародному рівні: збільшуються державні витрати на науково-дослідні розробки, змінюються системи освіти і професійної підготовки спеціалістів, створюються нові наукомісткі галузі виробництва, формуються національні інноваційні системи; осягаються процеси введення і поширення інновацій – як вони працюють і як змусити їх працювати краще. Напрям імітаційного моделювання та агентного підходу є порівняно новим поняттям і становить самостійну галузь науки та професійної діяльності, спрямовану на дистанційний спосіб обслуговування автомобілів.
Keywords: технічний стан; автомобіль; імітаційне моделювання; ефективність; інформаційні системи