Удосконалення методики діагностування паливної апаратури дизельних автомобілів в умовах міської СТО - Маруськов, Максим Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Мета дослідження – зробити аналіз методів і засобів контролю та розробка метода діагностики паливних систем. Об’єкт дослідження – технологічний процес проведення діагностики паливних систем дизельних двигунів. Предмет дослідження – система паливоподачі дизельного двигуна. У роботі розглянуті існуючі методи діагностування автомобілів з дизельними двигунами за допомогою діагностичного сканера, вивчені їхні недоліки, розроблений і апробований на практиці метод діагностування за допомогою осцилографа й накладного датчику тиску палива.
Keywords: насос форсунки; мікропроцесорна система керування; нерівномірність частоти обертання; тривалість упорскування палива; common rail; рейка