Визначення пріоритетного способу утилізації фармацевтичних відходів на підприємстві фармацевтичного профілю - Коровякіна, Олександра Валеріївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2025)
Кваліфікаційна робота містить результати досліджень в галузі використання методів фізико – хімічного контролю для оцінки екологічного стану атмосферного повітря в умовах техногенного навантаження. Виконані дослідження дозволили встановити категорію небезпеки підприємства, оцінити вплив стаціонарних джерел забруднення на стан атмосферного повітря. Запропоновано ефективні технічні заходи щодо запобігання забруднення атмосферного повітря забруднюючими речовинами, що надходять від асфальтобетонного підприємства та розроблено рекомендації щодо зменшення та попередження забруднення атмосферного повітря.
Keywords: фармацевтичні відходи; утилізація; екологічна безпека; охорона навколишнього середовища; технології поводження з відходами; пріоритетний спосіб утилізації; екологічний ризик; забруднення довкілля; раціональне природокористування; екологічно безпечні технології