Використання великоуламкових ґрунтів, зміцнених цементом у процесі будівництва шарів дорожнього одягу - Фоменко, О. О.; Сєдов, А. В.; Fomenko, O.; Siedov, A. (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
У конструюванні та будівництві дорожніх одягів необхідно максимально повно використовувати місцеві маломіцні кам’яні матеріали, зміцнені неорганічним в’яжучим (цемент, вапно, активні золи та ін.). Особливо відчутна економічна доцільність застосування це-ментоґрунтів для влаштування дорожніх одягів у районах, не забезпечених місцевими кам’яними матеріалами. У цих умовах вартість 1 м² цементоґрунтового шару нерідко в 1,5–2 рази нижча від вартості 1 м² рівноміцного шару з привізних матеріалів.
Use of coarse-grained soils reinforced with cement in the construction of pavement layers
Keywords: дорожній одяг; великоуламкові ґрунти; цемент; міцність та морозостійкість; водонасичення; pavement; fragile soils; cement; strength and frost resistance; water saturation; 625.851; 10.30977/BUL.2219-5548.2021.92.2.80