Розробка гідропривода стріли мобільного підйомника АП-18-09 - Смирнов, Владислав Володимирович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2024)
Об’єктом кваліфікаційної роботи є гідропривод підйомника моделі АП-18-09, який треба розрахувати при підвищенних значеннях зусилля гідроциліндра для перспективної конструкції мобільного підйомника з робочою платформою. Мета роботи – розрахунок об’ємного гідропривода гідроциліндра підйому стріли на зусилля 90 кН (загальне зусилля обох гідроциліндрів 180 кН). Методика виконання – використання пакету прикладних програм VisSim при статичному розрахунку гідропривода на основі знань закону Паскаля і рівняння нерозривності для робочої рідини, та третього закону механіки Ньютона. У кваліфікаційній роботі виконані аналіз гідравлічної принципової схеми підйомника, розрахунок об’ємного гідропривода та визначення його ККД, аналіз методів випробувань гідроциліндрів, розробка креслень запобіжного клапана для стендових випробувань, проведені необхідні техніко-економічні розрахунки та розглянути питання охорони праці.
Keywords: мобільний підйомник з робочою платформою; об’ємний гідропривод стріли; гідроциліндр; гідропристрої; розрахунок гідропривода; економічні розрахунки; охорона праці