Дисковий гальмiвний механiзм пiдвищеної стабiльностi й довговiчностi - Клец, Дмитро Михайлович; Назаров, Олександр Iванович; Назаров, Iван Олександрович; Шпiнда, Євген Михайлович; Холодов, Антон Павлович; Чаплигiна, Олександра Михайлiвна; Рєзнiков, Олександр Олександрович (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2019)
Дисковий гальмівний механізм підвищеної стабільності й довговічності містить один гальмівний диск і дві колодки з фрикційними накладками, які утворюють фрикційний контакт. Спряжені деталі "диск-колодка", які утворюють спільну поверхню тертя, мають конструктивні елементи, що утворюють спеціальний макропрофіль, який має вигляд криволінійної, клиновидної або торовидної форми, що збільшує площу фрикційного контакту спряження без зміни їх габаритних розмірів.
Keywords: автотранспортнi засоби; гальмiвнi системи