Система рекуперативного гальмування гiбридного автомобiля - Бажинов, Олексiй Васильович; Двадненко, Володимир Якович; Колєснiков, Андрiй Вiкторович (My University, 2010)
Система рекуперативного гальмування гібридного автомобіля, що містить двигун внутрішнього згоряння (ДВЗ), електрично зв'язані між собою акумуляторну батарею, електродвигун-генератор, датчик положення педалі гальма і блок управління електродвигуном-генератором та зарядкою акумуляторної батареї, яка відрізняється тим, що в ДВЗ вмонтовано електричний нагрівач охолоджуючої рідини, електрично зв'язаний з блоком керування нагрівачем, останній, крім того, електрично зв'язаний з датчиком положення педалі гальма, з електродвигуном-генератором і з блоком керування електродвигуном-генератором та зарядкою акумуляторної батареї.
Keywords: автомобiлi, гiбриднi; двигуни автомобiльнi, внутрiшнього згоряння