Капітальний ремонт мосту через річку Мокра Плотва на автомобільній дорозі загального користування державного значення Т-13-02 КПП «Танюшівка» - Старобільськ – Бахмут, км 179+081 - Бесараб, Ірина Сергіївна (Харківський національний автомобільно-дорожній університет, 2021)
Дипломна робота присвячена аналізу результатів обстеження та технічного стану мосту, аналізу сучасних технологій ремонту та реконструкції, дослідженню роботи прогонової будови. Здійснено огляд конструкції мосту, за виявленими дефектами складено відомість дефектів, розраховано залишковий ресурс споруди за діючими нормативними вимогами, проаналізовано сучасні технології ремонту та реконструкції мостів, досконало пропрацьовано питання організації робіт з капітального ремонту, проаналізовано роботу прогонової будови шляхопроводу за допомогою розрахункового комплексу ПК «ЛІРА», розглянуто положення щодо забезпечення надійності та експлуатаційної безпеки утримання мосту та питання кошторисної вартості будівництва.
Keywords: прогнозування експлуатаційного стану мостової споруди; балка; міст; обстеження; опора; підсилення; пошкодження; дефект; прогонова будова; проїзна частина; ремонт